Seven-Psychopaths.jpg

A bátran honosított magyar cím ugyan rendelkezik még egy bővítménnyel, de már csak azért is eltekinthetünk használatától, hogy ne keltsünk negatív reklámot a filmnek. A filmnek, amely egyébként sem ajánlható mindenkinek, főleg 18, de inkább 21 év alattiak helyében kifejezetten kerülném a megtekintését. Míg egy átlagosan erőszakos film (főként a horrorok) öncélúan és szórakoztatóan (?) véresek, addig az itteni erőszak jó eséllyel viselheti meg a gyengébb idegzetű nézőt, mert itt remekül megírt és nem csak viszonylagosan szerethető karakterek esnek áldozatul a forgatókönyvírók kaszájának. Ezen felül A Hét Pszichopata rendelkezik egy nagy adag, csakis érettebbeknek szánt utalással és hangulatelemmel, szóval ez most tényleg nem a tinédzserek filmje. Rétegfilm a javából, akárcsak rendezőjének előző alkotása, az In Bruges. Lehetne is vonni a párhuzamokat a két film között, kezdve Colin Farrell mélabús karakterével, folytatva a káromkodásokkal tarkított dialógokkal, amelyek a felszínen ugyan nem, de alatta kétségkívül az élet nehézségeiről szólnak. A folyamatosan jelen lévő fekete humort már ne is kezdjük el kivesézni, maradjunk annyiban, hogy aki szeretne látni egy minden ízében különleges, történetvezetésben és hangulatában a szokásostól eltérő remekművet, az bátran fizessen be rá.

Seven-Psychopaths3.jpg

Ítéletmondás

Szeretjük a filmet? Szeretjük.

Mennyire szeretjük?

Eléggé ahhoz, hogy ne felejtsük el egyhamar, hiszen ez a stílus nem csak ritka, mint a fehér holló, de még könnyű is lett volna elrontani. Nem így történt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása