The-Hobbit-An-Unexpected--010.jpg

Igen, ez az a nem túl terebélyes gyermekmese, amelyet végül három részletben mutatnak be értelemszerűen anyagi megfontolásból. Az első rész lassú, ráérős tempója sokakra lesz - és volt - álmosító hatással, pedig ebben rejlik a fantasy-kaland legnagyobb ereje is. Nem siet, hová is tenné, ha mindenki kényelmesen ül a székében, akkor a varázslat lassú tűzön is megégeti az érzékszerveinket. Sokkal inkább gyermekmese, mint a méltán híres Gyűrűk Ura trilógia bármelyik epizódja volt, ez már inkább problémás néhány jelenetben, de maga az alapmű is egy könnyedebb hangvételű Tolkien-mű, ezt nem árt észben tartani. A rendezés, vágás és látványvilág azért hozza az elvárható szintet, viszont a mai trendeknek megfelelően sajnos túl sok CGI effektussal dolgozott a stáb, néhány lénynek és jelenetnek sokkalta jobban állt volna a bájosabb és régimódibb maszk/modell/makett triumvirátus.

the-hobbit-clip-sting.jpg

Ítéletmondás

Szeretjük a filmet? Szeretjük.

Mennyire szeretjük?

Tulajdonképpen nagyon, ha szemet tudunk hunyni néhány zavaró dolog fölött, majd ráérünk imádni a folytatásokat. Megtekintése mindenképp kötelező, mert nem sokszor kapunk ilyen hosszú és tartalmas kalandot a pénzünkért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása