121115_MOV_BreakingDawn2.jpg.CROP.rectangle3-large.jpg

Ezeket a filmeket művészet volt ebben a formátumban, és ilyen minőségben megalkotni. Művészet, de a kifejezés negatív értelmében. Fölösleges volna vázolni bármiféle történetet, az első rész egy szülésről szól, a második pedig jóformán semmiről, csupán a vámpírklánoknak akad némi nézeteltérésük a megszületett gyermek ügyében, amit aztán szépen el is rendeznek a "nagy" fináléban. A fináléban, amely végre hozhatott volna valami pozitívumot is a széria életébe, ám döbbenetesen balgán kivitelezett csattanójának köszönhetően csak nyakon öntötte egy adag szánalommal az amúgy is láb nélkül botladozó vámpírszappanoperát. Talán még ez sem lenne probléma, ha legalább végre valaki megtanult volna hiteles effekteket készíteni a stábból, vagy éppen megsúgta volna a vágónak, hogy miként kell használni a drága pénzen vett szerkesztőprogramot.

Egy intuitív rendezőről álmodozni - aki képes lett volna megfelelően koordinálni a vásznon unatkozó színésztársulatot - már tényleg nem érdemes, egyszerűen el kell fogadni, hogy itt öt részen keresztül nem a minőség szállítása volt a cél, csak a biztos bevétel termelése, és a haszon kinyerése. Pontosan ezért is elcsodálkoztató, hogy a záró epizód két felvonása 230 millió dollárt emésztett fel a gyártási költséget tekintve, holott a néhai második részt 50 millióból sikerült kihozni egészen impozáns rendezői munkával, csak ott  hiányzott maga a film a jól kivitelezett technikai részletek mellé. Nem kell szaporítani a karaktereket, lehetett volna ez sokkal jobb is, de minek erőlködjenek a készítők, amíg a rajongótábor fizetett volna két óra üres vászon nézegetésért is, ha a mozijegyre ráírják az Alkonyat franchise nevet, és egy találó alcímet napszaknak megfelelően.

edward_bella_bd2.jpg

Ítéletmondás

Szeretjük a filmet? Nem szeretjük.

Mennyire nem szeretjük?

Inkább az utálat szó lenne az, amit ide keresünk, főképp azért, mert azért annyira nem borzasztó, hogy már szórakoztató legyen. Képes volt alja módon beragadni picivel a béka feneke fölé, ami garantálja, hogy soha nem fogjuk újranézni, a röhögés kedvéért sem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása